AKTIVNOSTI | AKCIJE Dom zdravlja Mladenovac

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke - 20 mart 2015

Pročitaj više (PDF)

Svetski Dan Hrane 2014

Pročitaj više (PDF)

Svetski Dan SRCA 2014

Pročitaj više (PDF)

10.maj Međunarodni dan fizičke aktivnosti 2014

Pročitaj više (PDF)

Svetski dan zdravlja 7.04.2014.

Pročitaj više (PDF)

Nacionalni dan bez duvanskog dima 2014

Pročitaj više (PDF)

VIII evropska nedelja prevencije raka grlića materice

VIII evropska nedelja prevencije raka grlića materice obeležiće se od 19. do 25. januara 2014. godine sa ciljem podizanja nivoa znanja i informisanosti o raku grlića materice i prevenciji raka. Tokom ove nedelje, u velikom broju zemalja Evrope, istovremeno se održavaju razne aktivnosti čiji je zajednički cilj da promovišu važnost smanjenja obolevanja i umiranja od raka grlića materice. I ove godine, nosilac svih aktivnosti je Evropska asocijacija za rak grlića materice (ECCA).


Dom zdravlja Mladenovac povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice organizuje predavanja za zaposlene žene u Predškolskoj ustanovi Jelica Obradović. Predavač je dr Ljubica Pantić specijalista ginekologije i akušerstva. Sve žene koje u periodu od 20.-31.01.2014. godine posete Dom zdravlja Mladenovac, Službu za zdravstvenu zaštitu žena moći će da obave preventivni pregled bez zakazivanja i čekanja . Pregled obaviti kod izabranog ginekologa ( ako ga nemate, najpre se opredelite za jednog od ginekologa u ovoj službi)..

Akcija - 16. oktobar 2013. – Svetski dan hrane

slogan ovogodišnjih aktivnosti: «Zdravlje ljudi zavisi od pravilne ishrane»


Aktivnosi Doma zdravlja Mladenovac povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, realizovane su u Klubu penzionera 16.10.2013.godine, za stariju populaciju i 18.10.2013.godine u školi u Šepšinu za decu nižih razreda i u Domu zdravlja Mladenpvac za decu 7.razreda osnovne škole „Kosta Đukić“ iz Mladenovca. Akcija u Klubu penzionera najavljena je nedelju dana ranije, a obuhvatila je : • merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, od 10 časova • predavanje „Ishrana starih“ dijetetičara-nutricioniste Biserke Aleksendrić • saveti lekara vezano za dobijene rezultate merenja i saveti nutricioniste o ishrani. Akciji je prisustvovalo 40 starijih osoba. Rezultati merenja su zadovoljavajući osim jedne osobe sa jako visokom glikemijom (20mmol/l). U okviru predavanja nutricionista je govorila o pravilnoj ishrani, kao i o izmenama u ishrani starih u odnosu na ishranu u zrelom dobu . Aktivnosti sa školskom decom obuhvatile su predavanje o principima pravilne ishrane ( prilagođene uzrastu) i radionice. Sve aktivnosti praćene su skromnom izložbom. Propagandni materijal nije deljen.


nastavakPročitaj više (PDF)
Akcija - 29.septembar 2013. – Svetski dan SRCA

slogan akcije:„Krenite putem zdravog srca“


Dom zdravlja Mladenovac je povodom obeležavanja Svetskog dana srca , u nedelju 29. septembra 2013.godine organizovao akciju u supermarketu „DIS“ u Mladenovcu, od 11-13 časova.


nastavakPročitaj više (PDF)
Akcija - 31. maj 2013. – Svetski dan bez duvanskog dima

Realizovane aktivnosti Doma zdravlja Mladenovac povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima 2013.godine


Dom zdravlja Mladenovac je akciju povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima organizovao 31.maja 2013.godine u prostorijama Doma zdravlja Mladenovac. U akciji su učestvovali učenici šestog razreda osnovnih škola ( tri gradske škole)...


nastavakPročitaj više (PDF)
Akcija - nedelja prevencije karcinoma grlića materice

Evropska nedelja prevencije karcinoma grlića materice 21.-28.01.2012.godine
Slogan ovogodišnjih aktivnosti:»STOP RAKU GRLIĆA MATERICE»


Ovo je šesta godina kako se u zemljama Evrope u poslednjoj nedelji januara obeležava nedelja prevencije raka grlića materice. Pored brojnih promotivnih aktivnosti, u više od 30 zemalja Evrope će se potpisivati peticija “Stop raku grlića materice” i deliti broševi „Biser mudrosti”.


Pročitaj više (PDF) | Pogledaj slike sa akcije
Akcija - Svetski dan bubrega

Svetski dan bubrega- 8. mart 2012.


Slogan ovogodišnje akcije: « Doniraj bubreg – produži život»
Od 2006.godine, drugi četvrtak u mesecu martu obeležava se kao Svetski da bubrega...


Pročitaj više (PDF) | slike u pripremi